Μονάδες Υγείας
Αργυρούπολης
Αθηνών

  • iatreio2
  • ktirio2
  • saloni2
  • saloni
  • iatreio

after rhinoplastyΤι είναι η ρινοπλαστική

Είναι μια χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει την αλλαγή του σχήματος της μύτης. Κατά κανόνα συνδυάζεται με ευθειασμό του ρινικού διαφράγματος και αν απαιτείται και με καυτηριασμό των ρινικών κογχών, έτσι ώστε να υπάρχει τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά βελτιωμένο αποτέλεσμα (λειτουργική ρινοπλαστική).

Ενδείξεις για ρινοπλαστική

Εκτός από τα φυσικά χαρακτηριστικά που δεν ικανοποιούν κάποιον ασθενή (δυσμορφίες, ήβος, μέγεθος μύτης) άλλες αιτίες που μπορούν να τον οδηγήσουν στον ιατρό για να υποβληθεί σε ρινοπλαστική είναι τραυματισμοί, συγγενείς ανωμαλίες, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική θα πρέπει να γνωρίζουν πως κάθε μεταβολή στο σχήμα της μύτης θα πρέπει να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του προσώπου.

Έτσι ο Χειρουργός ΩΡΛ λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθυμίες του ασθενούς , αλλά και με βάση την προσωπική του εμπειρία θα δημιουργήσει ένα αρμονικό αποτέλεσμα, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ασθενή, προσφέροντας του ένα άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα (καλύτερη αναπνοή από τη μύτη).

H επέμβαση

Η ρινοπλαστική γίνεται στο χειρουργείο με γενική αναισθησία. Οι τομές γίνονται στο εσωτερικό της μύτης οπότε δεν υπάρχουν ουλές μετά την επέμβαση. Όταν ολοκληρωθεί η επέμβαση ο ιατρός τοποθετεί μέσα στη μύτη γάζες οι οποίες αφαιρούνται σε 24 ώρες. Πάνω στην μύτη τοποθετείται ένας μικρός νάρθηκας για μία εβδομάδα.

Μετά την ρινοπλαστική είναι απαραίτητο ο ασθενής να περιποιείται την μύτη του με πλύσεις και ειδικές αλοιφές και να αποφεύγει την έντονη σωματική κόπωση για λίγες ημέρες.

Οι συχνότερες επιπλοκές της ρινοπλαστικής είναι το προσωρινό οίδημα (πρήξιμο) τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο και τα αιματώματα (μελανιές) γύρω από τη μύτη.

Ο χειρουργός παρακολουθεί τον ασθενή ανά τακτά διαστήματα μετά το χειρουργείο μέχρι την πλήρη επούλωση.

Επικοινωνία

 Αλεξιουπόλεως 29
 Αργυρούπολη - 16452
 (+30) 2109944955
 Φιλολάου 166
 Αθήνα - 11632
 (+30) 2107011075
 info@iatrikodiktyo.gr
 www.facebook.com/iatrikodiktyo