Μονάδες Υγείας
Αργυρούπολης
Αθηνών

  • iatreio2
  • ktirio2
  • saloni2
  • saloni
  • iatreio

η κοιλιά δεν είναι αρχοντιάΑν γνωρίζαμε πόσο χρήσιμη είναι μια μεζούρα για την υγεία μας δε θα την αποχωριζόμασταν ποτέ.. Εκτιμάται ότι το κοιλιακό λίπος, το λίπος γύρω από την περιφέρεια της μέσης, είναι το βασικό κριτήριο για το μεταβολικό σύνδρομο.

Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά συνοδεύεται και από αυξημένη συσσώρευση λίπους γύρω από τα σπλάχνα. Το σπλαχνικό (ενδοκοιλιακό) λίπος συμπεριφέρεται διαφορετικά από το υποδόριο, και είναι υπεύθυνο για πολλές μεταβολικές διαταραχές, για καρδιαγγειακά νοσήματα και για την εμφάνιση του σακχαρώδη διαβήτη. Συγκεκριμένα, τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο έχουν διπλάσιο με τριπλάσιο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως στεφανιαία νόσο, και 30-40 φορές αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη.

Το αντιαισθητικό «σωσίβιο» που δημιουργείται γύρω από την κοιλιά είναι επικίνδυνο, γιατί τα λιποκύτταρα που βρίσκονται γύρω από τα σπλάχνα μας παράγουν ορισμένες ουσίες που αυξάνουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, και κατά συνέπεια, προκαλούν διαταραχές του μεταβολικού συνδρόμου, ανεβάζουν την πίεση, προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη, επηρεάζουν τα λιπίδια και το μεταβολισμό της γλυκόζης, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η κοιλιακή παχυσαρκία οφείλεται σε καθιστική ζωή, ανθυγιεινή διατροφή, υπερβολικό άγχος, κάπνισμα και υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Ακόμη και οι αδύνατοι με κοιλιά κινδυνεύουν από μεταβολικό σύνδρομο!

Η ανάγκη να χάσουμε το λίπος από την κοιλιά είναι επιτακτική. Ο συνδυασμός σωστής διατροφής και αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης με σκοπό την απώλεια βάρους είναι το «κλειδί» για τη λύση αυτού του προβλήματος.

Επικοινωνία

 Αλεξιουπόλεως 29
 Αργυρούπολη - 16452
 (+30) 2109944955
 Φιλολάου 166
 Αθήνα - 11632
 (+30) 2107011075
 info@iatrikodiktyo.gr
 www.facebook.com/iatrikodiktyo